-->
Logo

En Yeniler

Osho sözleri ve alıntıları

Cennet"İyi insanlar cennete gider" değil,
iyi insanlar nereye giderse cennet orası olur...!

Mutluyken söz verme,
Üzgünken cevap verme,
Öfkeliyken karar verme...

Tanrı asla tekrar etmez. Fakat sana her zaman için başka birisi olman öğretildi. "Başka birisi ol; komşunun oğlu… Komşunun oğlu gibi ol. Bak ne kadar zeki. Bak... Şu kız ne kadar zarif şekilde yürüyor. Böyle ol!" sana her zaman başka birisi gibi olman öğretilmiştir. Hiç kimse sana kendin ol ve varlığına saygı duy, o Tanrı’nın bir armağanıdır dememiştir.

Ölmek basittir, uçurumdan atlarsın, kafana sıkarsın. En kolay ve en basiti ölmek...Ama yaşa, herşeye rağmen yaşa.Senden başka kimse seni düşünmez, sadece doyasıya YAŞA!

"Yaşam sana ne getirirse kabul et. Ama kimsenin hakkını ve özgürlüğünü almasına izin verme!"

Devlet fanteziden başka bir şey değildir çünkü yeryüzü hiçbir yerde devletlere bölünmemiştir. Bu, dünyayı harita üzerinde bölmek politikacıların kurnazlığıdır. Haritaların üzerinde çizilmiş olan çizgiler için kendini feda ediyorsun!

Bir çiçeği seviyorsan bırak var olsun.
Sevmek, sahip olmak ile ilgili değildir.
Sevmek, değer vermek ile ilgilidir.

''Her şey gelir.
Sen sadece alacak kapasiteyi oluşturursun;
Her şey gelir…
Sen sadece kapıyı açarsın.
Yaşam sana gelmeye hazır.
Sen o kadar çok engel koyuyorsun ki!
Oluşturduğun en büyük engel de yaşamı kovalamak.
Kovalamacan ve koşuşturman yüzünden,
Yaşam ne zaman gelip de kapını çalsa
Sen evde olmuyorsun. ''

"Sadece şefkat iyileştiricidir.
Çünkü insanın içindeki tüm hastalıklar sevginin eksikliğinden kaynaklanır!..."

İlgi enerjidir.
Biri sana sevgi dolu bir şekilde baktığında, seni besler.

Ve din adamı ve politikacı insana karşı derin bir komplo içindedir. İnsanı sömürmenin yegâne yolu onu korkutmaktır. Bir kez insan korku ile dolu olduğunda o boyun eğmeye hazırdır. Bir kez insan içinde korkudan titrerse kendisine olan güvenini yitirir. O zaman o, herhangi bir aptalca saçmalığa inanmaya hazırdır. Şayet o, kendine güven duyuyorsa bir insanı saçmalıklara inandıramazsın.

Unutma, insan asırlardır bu şekilde sömürülmüştür. Sözde dinlerin ticari sırrının hepsi budur: İnsanı korkut, insanı değersiz hissettir, insanı suçlu hissettir, insanın cehennemin kapılarında durduğunu hissettir.

İnsanı nasıl bu kadar korkutmalı? Yegâne yol şudur: Hayatı kötüle, doğal olan her şeyi kötüle. Seksi kötüle çünkü o yaşamın temelidir; yiyecekleri kötüle çünkü o hayatın ikinci temelidir; ilişkiyi, aileyi, dostluğu kötüle çünkü bu hayatın üçüncü temelidir. Ve kötülemeye devam et.

İnsan için doğal olan ne varsa kötüle, onun yanlış olduğunu söyle: “Eğer bunu yaparsan bu yüzden acı çekeceksin. Eğer bunu yapmazsan ödüllendirileceksin. Şayet doğal bir şekilde yaşamaya devam edersen cehennem üzerine yağacak,” ― tüm geçmişin mesajı budur ― “ve şayet hayatın karşısında olursan sana cennet verilecektir.”

Ayrılık kaçınılmaz bir sondur, kimse istemez ama gereklidir. Çünkü hayat olduğu gibidir; olması gerektiği gibi değil!..

Umduğun, bulduğundan fazla ise; ya azla yetinmeyi bileceksin, ya da çekip gideceksin…

bir insan ölümden korktuğunda şunu bil ki o kişi yaşamı kaçırmış demektir. Yaşamı kaçırmamış olsaydı ölümden korkuyor olmazdı...

'Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığın gün olgunlaşırsın,
Hiç kimseden beklentiye girmediğin gün yara almazsın.
Hiç kimseye bağımlı kalmazsan kazanırsın.'



Osho sözleri ve alıntıları facebook, twitter, pinterest yada instagram gibi popüler sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak ruh halinizi ve düşüncelerinizi etkili bir şekilde yansıtabilirsiniz.