-->
Logo

En Yeniler

Bismillahillezi Duası Okunuşu ve Fazileti ›

Her türlü tehlikeden, beladan, büyüden, korkudan, sıkıntıdan, ruh darlığından kurtulmak ve Allah'a en güzel isimleriyle yönelmemiz gerekir. Bu hususta bize tavsiye edilen en önemli ve tesirli duaların başında da Bismillahillezi duası geliyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hadislerinde defalarca karşımıza çıkan bu güzel duayı manasını da tam olarak kavrayarak, her sabah ve akşam okuduğumuzda inşallah Rabbimizin izniyle manevi bir zırha bürünebiliriz. Bu zırhla korunarak her türlü korkudan emin olmamız ve endişelenmemiz gerekir. Sonuçta hayatta karşılaştığımız her zorluk, her sıkıntı bizim imtihanımız. Önemli olan bu sıkıntılara karşı Allah'ı tanıyarak, o sıkıntıların üzerine gidebilmek.

Her işimize besmele ile başlamak zaten çok değerli ve önemli. Besmele ile başlanan işlerimiz hayırlı olur ve O'nun ismiyle hareket etmenin rahatlığını yaşarız. Bu duayı besmeleyle ve "Bismillahi hayril esma" duasıyla okuyalım ve bütün sıkıntı ve belalardan Allah'a sığınalım.

Bismillahillezi Duasının Arapça Okunuşu


Bismillahillezi Duasının Türkçe Okunuşu
"Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim."

Anlamı
Allah'ın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiç bir şey zarar veremez! O, her şeyi işitir ve her şeyi bilir.

Bismillahillezi Duasının Fazileti






İmam-ı Rabbani Hazretleri, talebeleri ile uzak bir diyara yolculuk ederken, gece, bir handa kaldılar. "Bu gece bir bela zuhur edecektir. (Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim) duasını üç defa okuyun." buyurdu. Gece büyük yangın oldu. Her odada eşyalar yandı. Duayı okuyanlara bir şey olmadı.

Eğer kendinize büyü yapıldığını, haset edildiğini düşünüyorsanız sabah-akşam üçer kez bu duayı zikredin.

Dert, bela, fitne, hastalık, nazar, sihir ve zalimlerin şerrinden korunmak için, sabah akşam, İmam-ı Rabbani Hazretlerinin bildirdiğini hatırlayarak, üç defa okumalıdır. Âyât-i hırz okununca da, bu duayı okumalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: Bu duayı sabah üç kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez." (İbni Mace)

Hiç bir kul yoktur ki, her günün sabahı ve her gecenin akşamında üç kere: "Bismillâhillezî lâ yedurru ma'asmihî şey'ün fil ardı velâ fissemâ' ve hüve semî'ul alim." desin de sonra ona bir şey zarar versin.
Ravi: Hz. Osman (r.a.)
 
Bismillahillezi Duası Okunuşu ve Fazileti ›





Güzel Sözler

kapak-sozler.blogspot.com