-->
Logo

En Yeniler

EŞLER ARASINDA HARAM OLAN 9 ŞEY

Yüce Allah eşleribirbirlerine helâl kılmıştır. Koca karısının, kadın da kocasının cinselliğindendilediği zaman istediği şekilde yararlanabilir.

Fakat eşler arasındaki bucinsel özgürlük alanı, büyüklüğüne rağmen sınırsız değildir. Yani eşlerarasında da cinsel haramlar vardır. Buharamların bir kısmı dâimîdir. Bir kısmı da geçicidir. Aşağıda on madde halindesunacağımız bu haramların ilk beşi daimî, diğerleri de geçici haramlardır. a-Âdet ve Lohusalık Halinde Cinsî Münâsebette Bulunmak,

b-Arka Organdan Temas Etmek, c-Başkalarının Yanında Sevişmek ve İlişkide Bulunmak,

ç-Acı Vererek ve Acı Verdirerek Cinsel İlişkide Bulunmak, d-Cinsel Görevden Kaçınmak,

e-Îlâ Yapmak, Karısına yaklaşmamaya yemin etmek

f-Zıhâr Yapmak, ZİHAR: Bir kimsenin karısına "sen bana anamın sırtı gibisin" diyerek, onu kendisine haram kılması.

g-Oruçlu İken Cinsel Yaklaşımda Bulunmak, h-İtikâfda İken Cinsî Münâsebette Bulunmak.

İnsanlarıyaratan ve onların bedenî ve rûhî yapıların en iyi bilen Yüce Allah, Kur'ân-ıKerîm'in Bakara Sûresi'nin ikiyüz yirmi ikinci âyetinde âdet halinde cinsîtemasda bulunulmasını şöylece yasaklamıştır: "(EyMuhammed!)Sana kadınların ay halini (hayız) soruyorlar. De ki; o bir ezadır. Ayhalindeyken onlardan ayrılın; temizleninceye kadar onlara yaklaş(ıp cinsi münâsebette bulun)mayın.


İyice temizlendikleri zamanAllah'ın emrettiği yer (vagina)denonlara yaklaşın. Şüphesiz Allah (her ay temizlendiklerinde kadınlarına) dönenleri sever. (O) İyice temizlenenleri (ay halinde önden ve arkadancinsel ilişkiye girmekten kaçınanları da) sever."

YüceAllah'ın yasakladığı ay hali temasını O'nun Resûlü Hz. Muhammed de pekiştirerekyasaklamış, ayrıca ay hali ile ilgili gerekli bilgileri de açıklamıştır. İlişkiyi yasaklayıcıhadisler Allah'ınResûlü şöyle buyurur: "(Kadınlarınızlaay hallerinde cinsel ilişkide bulunmayınız.) Ancak cinsel ilişkinin dışında hertürlü sevişebilirsiniz."2 "(Helâlgörerek veya sakıncasız bularak) Âdet halindeki karısıyla cinsel temasdabulunan kimse, ona arka organından temas eden kişi ve bir de gelecekten haberverdiğini idda eden adama bilgi almak için gelip de, onun sözlerini doğrulayanşahıs, Muhammed'e indirilen Kur'ân'a îman etmemiştir."

Âdet halindesevişmek de haram mıdır? İlâhîyasalarla yasaklanan yalnız cinsel organların teması olduğu için, hiç şüphesizsevişmek helâldir. Üstelik ay halinde iken sevişmek, Allah'ın Resûlü'nünsünnetlerindendir. Aşağıdasunacağımız fiilî sünnet örnekleri, âdet hali sırasında sevişmenin helâlolduğunu ve bu dönemde sevişmenin peygamberî uygulamalar arasında yer aldığını bize öğretmektedir.

Allah'ınResûlü'nün eşlerinden Hz. Âişe (r.anha) şöyle anlatıyor: (Eşleri olan)bizlerden biri âdet gördüğü zaman Allah'ın Resûlü ona göbekle dizler arasınıörten bir örtü örtünmesini (giymesini) emir buyurur, sonra da (tenlerintemasını içerir şekilde) onunla beraber yatardı.4

Abdullahb. Sa'd el-Ensârî, Allah'ın Resûlü'ne şöylece sorduğunu anlatıyor: -(YâResûlallah!) Âdetgörürken karımdan nasıl yararlanmak bana helâl olur? Allah'ınResûlü şöyle buyurdu: -(Göbekledizler arasını örten) Örtünün yukarı kısmından; göbek üstü vücûd kısımlarındanyararlanman helâl olur