-->
Logo

En Yeniler

Burçların Anlamları Ve Tarihleri

Astroloji ve burç meraklıları için 2016 burçların tanımını yapacağımız bu yazımızda aynı zamanda 2016 burçların anlamları ve 2016 burçların tarihleri hakkında detaylıca bahsedeceğiz.

Burçlar ve Tarih Aralıkları


22 Ocak -19 Şubat= Kova Burcu
20 Şubat – 20 Mart= Balık Burcu
21 Mart – 20 Nisan= Koç Burcu
21 Nisan – 21 Mayıs = Boğa Burcu
22 Mayıs – 22 Haziran = İkizler Burcu
23 Haziran – 22 Temmuz =Yengeç Burcu
23 Temmuz – 22 Ağustos =Aslan Burcu
23 Ağustos – 22 Eylül = Başak Burcu
23 Eylül – 22 Ekim = Terazi Burcu
23 Ekim – 21 Kasım = Akrep Burcu
22 Kasım – 21 Aralık Yay Burcu
22 Aralık – 21 Ocak = Oğlak Burcu

Burçların Özellikleri

Koç Burcu
Canlılık ve yüksek enerjinin timsali olarak tanınan Koç’lar dünyada bulunmanın bir macera olduğu kanısına sahiptirler. Var olmalarının bilinci ile dolu olan bu karakter kendini gerçekleştirmek için çok ciddi bir gayret sarf edebilir. Girişimcilik, esaret ve atılganlığın her zaman izindedir. Her daim başarmak ve başarı kazanmak onlar için vazgeçilmezdir.
Boğa Burcu
İnsan canlısı olan ve ne istediğini bilincinde olan Boğa burcu var olmayı bir lezzet ve sakinlik olarak görür. Yaşamı korunması gereken dinginlik ve kalıcılık,  olarak ifade eder. Tüm insanlara karşı dostane bir yaklaşıma sahiptir. Üstüm yetenekleri arasında koruyuculuk özelliği vardır. Alınganlık ve bencillik olumsuz huyları arasındadır.
İkizler Burcu
İkizler burcu, devamlın olarak hareket ve haber arayışı içerisindedir; insanlar arası ilişkilerde oldukça aktiftir, iletişim yönü güçlüdür. Bu burcun üstün yeteneği zekâsını iyi bir şekilde kullanma yeteneğine sahip olmasıdır.
Yengeç Burcu
Duygusallık ve ayrıntının yimsaki olan Yengeç burcu, büyük bir hızla değişen duyguları temsil eder. Merhamet sahibi, yumuşak mizaçlı ve iyi niyetli olup burcun olumsuz özelliği dikkatsiz olmalarıdır. Sahiplenme ve koruyuculuk burcun önde gelen özelliklerindendir.
Aslan Burcu
Organizecilik yönü son derece güçlü olan Aslan burcu yüksek takdir yeteneği ile herkesi ve her şeyi yerli yerinde değerlendirmeyi oldukça iyi bilir. Planlama yapabilme ve eli açıklık, bu  bucun üstün özellikleri arasındadır. Birçok şeye kavuşma isteği ve bu konudaki orijinal fikirleri onu diğer insanlarsan ayırır. Bu burcun olumsuz olarak değerlendirebileceğimiz özelliği kendini beğenmiş olmalarıdır.
Başak Burcu
Yardımseverlik temizlik ve çalışkanlığın timsali olup, ayrıntıyı sezme özelliğine sahiptir. Disiplinli ve düzenli bir yaşamın tercih eden Başak burcu başarıya doğru her daim ilerleme yolundadır. Kimi zaman içine kapanık ve cesaretsiz görünse bile toplum içinde beğenilmek en önemli arzusudur.
Terazi Burcu
Her zaman barıştan yana olan Terazi burcu, her koşulda orta yolu bulma taraftarıdır. Saygı ve zarifliğin timsali olan terazi burçlarının üstün özellikleri dengeli ve ölçülü olmalarıdır.
Akrep Burcu
Akrep burcu fedakârlığı ile bilinmektedir. Dayanıklılık ve enerji dolu olmaları, burcun üstün yetenekleri arasındadır.  Sezgisel yönü oldukça güçlü olan Akrep burcu kararlılık, inceleme yapma ve tutkuluk yönünde oldukça ilerdedir. Acıma duysundan yoksun olmaları negatif özellikleri arasında gelmektedir.
Yay Burcu
Son derece cömert bir dost olan yaylar, oldukça enerjik ve aynı zamanda da heyecan doludurlar. Hoşgörü sahibi ve yeniliklere açık oluşları önemli özelliklerindendir. Kendine güven duyan, girişimci ve öncü kimselerdir.
Oğlak Burcu
Sabır ve aklın temsilcisi olarak bilinen Oğlak burcu sorumluluk duygusuna da en üst düzeyde sahip durumdadır.
Sahip oldukları güçlü inanç ve değer yargıları bulunmaktadır. Kararlılık, üstün yetenekleridir. Yükselmek ve bu uğurda tedbirler almak önemli özellikleri arasındadır.  Bunun yanı sıra oldukça meraklıdırlar.
Kova Burcu
Kayırmacılık ve haksızlığa tahammülü olmayan kova büyük bir vicdan sahibi ve aynı zamanda da oldukça insancıl bir burçtur.  Aklına estiği gibi ve bağımsız bir şekilde hareket etmeyi sever. Sağduyu Kova’nın en önde gelen özelliğidir. Barışçıl ve irade sahibi olmasının beraberinde ilerlemeyi sağlayıcı olanaklar sağlamak da bu burcun ana görevidir.
Balık Burcu
Sınır çizmekten hoşnutluk duymayan Balık burcunun gerçek yaşam ile alakalı ilgili idealleri oldukça yüksektir. Duygusal olan balık burcunun, hisleri güçlüdür ve aynı zamanda empati yeteneği de bir o kadar yüksektir. Diğer insanlara karşı duyarlı hali ve şefkat duygusu üstün yetenekleri arasındadır. Para ve mutluluğu elde etmek yolunda huzurundan ve canlılığından kesinlikle taviz vermez. Kendi değerini pek çok kez küçümsemesi terk etmesi gereken en kötü huyudur.