-->
Logo

En Yeniler

Abdülkadir Geylani Efendinin Güzel Sözleri Ve Nasihatları

Abdülkadir Geylani Efendinin Güzel Sözleri Ve Nasihatları, abdülkadir geylaninin sözleri, dini sözler, dizi özlü sözler, geylani sözleri,

Zat-ı Alim Abdülkadir Geylani'nin akıl dolu ve  hayat yönlendirici sözleri deyişleri yazımızda bulunmaktadır.


İnsanların kimlikleri güç ve makam sırasında ortaya çıkar.

Bütün insanlar seni kendi menfaati için ister, Allah ise seni senin menfaatin için ister.

Dünyanın büyük adamları okullarının en büyük öğrencileri değildi; çoğu zaman en büyük okulları bitirenler de hayatın büyük adamları olmamışlardır.

Bir şeyi hatırlamak Allah’ı unutturuyorsa, o şey o kişi için uğursuzdur.

Büyük âlimlere tâbi olunuz; bidat yoluna,  dinde olmayıp, sonradan çıkarılan şeylere sapmayınız. İtaat ediniz, muhalefet etmeyiniz. Sabrediniz, sızlanmayınız. Sabit kalınız, ayrılıp dağılmayınız. Bekleyiniz, ümit kesmeyiniz. Özünüzü günahtan temizleyiniz, kirletmeyiniz. Hele Rabbinizin kapısından hiç ayrılmayınız.

Bu işin başı Allah’tan başka ilah olmadığına şehadet etmek, son noktası ise bütün nesneler ve davranışların birbirinin aynı olmasıdır.

Ademoğlunun başına gelen her türlü belâ, Rabbinden şikayet etmesi yüzündendir.

Bâtın bilgisi, seninle Rabbin arasındaki ışıktır.

Acele etme. Acele eden, ya hata yapar veya hatalı duruma yakın olur. Ağır ve temkinli hareket eden, o işte ya isabet kaydeder veya isabet etmeye yaklaşır.  Acele şeytandandır. Ağır ve temkinli hareket etmek, Allahü teâlâdandır. Umumiyetle aceleye sebep, dünyalık toplama hırsıdır. Kanaat sahibi ol. Kanaat bitmeyen bir hazinedir.

Allah’ın takdirini O’nun aleyhine delil yapmayın; çalışın,   çabalayın.