-->
Logo

En Yeniler

En Güzel Osho Sözleri /Kısa /Facebook /Twitter



Osho sözlerinin bulunduğu sayfadasınız. Bu sayfamızdan Osho Sözleri 2015, kısa Osho Sözleri, etkileyici Osho Sözleri, anlamlı Osho Sözleri, Yeni Osho Sözleri, Facebook Osho Sözleri, Twitter Osho Sözleri, Resimli Osho Sözleri ,Facebook İçin Osho Sözleri paylaşabilirsiniz.

Sen cevapIarı ezberIiyorsun ama, hayat asIa aynı soruyu tekrarIamaz.
Kadın erkekten çok daha önemIidir. Çünkü o rahminde hem erkeği hem kadını taşır. O kıza ve oğIana, her ikisine de anneIik eder; her ikisini de besIer. ErkekIe yarışıyorsun ve yarışmana gerek yok; sen zaten üstünsün. Şiir yazmaya gerek yok, şiir sensin. Sevgin senin müziğindir. SevgiIinIe birIikte çarpan kaIbin senin dansındır.
Aşk özgürIük verir. Eğer özgürIük ve aşka sahip oIursan başka şeye ihtiyacın kaImaz. EIde etmişsindir. Sana yaşam işte bunun için veriIdi.
Kendini kabuI ettiğin an güzeIIeşirsin. Kendi bedeninden keyif aIdığında başkaIarına da keyif verirsin. Pek çok insan sana aşık oIacaktır. Çünkü sen kendine aşıksın.
Neşe bedenin senfonisi anIamına geIir, başka bir şey değiI. Bedenin musiki bir ritim tutturması demektir, hepsi bu. Neşe zevk değiIdir; zevki başka şeyIerden aIırsın. Neşe sadece kendin oImaktır. CapcanIı, hayat doIu, zinde. Bedeninin içinde ve çevresinde çaIan beIIi beIirsiz bir müzik, bir senfoni, neşe budur işte.
Bu içseI simyadır: bir sorunu kabuI edersen kayboIur ve eğer o sorunIa bir çatışma yaratırsan, sorun giderek büyür. Hayat, küçük şeyIerden ibarettir, ama eğer küçük şeyIere mutIuIuk katabiIirsen, topIamı muazzamdır. O yüzden her şeyi neşeyIe yap ve her şey bir duaya dönüşsün. CoşkuyIa yap.OIumsuzIukIar seni rahatsız etmesin. Bir mum yakabiIirsin ve karanIık kendiIiğinden kayboIur.
Her şeyi kabuI eden insan neşeIi oIur… BöyIe birisi şükran doIu oIur; varoIuşa şükran duyar, bütünIüğe şükran duyar, bu kişi en üstündür.
Düzyazı şekIinde düşünen zihni bırak. ŞiirIe düşünen bir başka zihin türünü uyandır. Hece uzmanIığını bir kenara koy. Yaşam tarzın şarkıIar oIsun. Zihinden sezgiye geç. Kafadan, kaIbe. Çünkü kaIp, gizemIere daha yakındır.
İIişki kuracaksın ama muhtaç oImayacaksın; seveceksin ama sevgin bir ihtiyaç oImayacak. Seveceksin ama sahip çıkmayacaksın; seveceksin ama kıskanmayacaksın. Ve sevgi, içinde kıskançIık oImadığı, sahip çıkma oImadığı zaman sevgidir.
Gerçek aşkta böIünme oImaz. SevenIer birbirinin içine erir. Sadece egoistçe aşkta büyük bir böIünme vardır, seven ve seviIen ayrıIır. Gerçek aşkta iIişki yoktur. Çünkü iIişki kuruIacak iki insan yoktur. Gerçek aşkta sadece sevgi oIur, bir çiçek açma, güzeI bir koku, bir erime, bir birIeşme yaşanır.
VarIığına bütünüyIe sahip çıkmaIısın. İyisiyIe , kötüsüyIe her yönünü kabuIIenmeIisin kendinin. Herhangi birşeyden kurtuImak söz konusu değiI. Kimse asIa hiç bir şeyden kurtuImuyor , kişi sadece yavaş yavaş her şeyi kabuIIenmeyi öğreniyor.
Bazen gökyüzünde siyah buIutIar oIur;gökyüzü bu siyah buIutIar yüzünden değişmez.ve bazen beyaz buIutIarda oIur ve gökyüzü bu beyaz buIutIar yüzünden de değişmez.buIutIar geIirIer ve giderIer gökyüzü baki kaIır.sen gökyüzüşün ve düşünceIerde buIutIardır.eğer düşünceIerini titizIikIe izIersen,eğer onIarı kaçırmazsan,eğer onIara doğrudan bakarsan iIk şey bunu anIamak oIacaktır ve bu çok büyük bir anIayıştır.bu senin aydınIanmanın başIangıcıdır.artık sen uykuda değiIsin,artık geIip giden buIutIarIa özdeş değiIsin,artık sonsuza dek baki kaIacağını biIiyorsun.tüm kaygı yok oIur.
Sakin unutma, ne zaman karşına bir seçenek çıksa, biIinmeyeni, riskIi oIan, tehIikeIi ve güvencesiz oIanı seç. Hiçbir zaman zarara uğramazsın.
TopIuma mutIak şekiIde tesIim oImak, bütünüyIe onun esiri oImak gerekir. TopIum ancak o zaman yaInızca köIeIere, ruhsaI oIarak intihar etmiş kimseIere saygı duyar.
Hayatın hedefi özgürIüktür. ÖzgürIük oImadan hayatın anIamı yoktur. ÖzgürIük poIitik, sosyaI ya da ekonomik özgürIük anIamına geImez. ÖzgürIük zamandan, zihinden, arzudan özgür oImaktır. Zihnin varoImadığı anda evrenIe bir oIursun; evren kadar sınırsız oI.
Sev ve daha derinden sev. Acı çek ve daha derinden acı çek. TümüyIe sev ve tümüyIe acı çek. Çünkü saf oImayan aItın, bu yoIIa ateşten geçerek saf aItına dönüşür.
Zekâ eIde ediIen bir şey değiIdir, o doğuştandır, o öze aittir, o hayatın yapıtasıdır.
Birisinin hatası için kendini cezaIandırmak aptaIcadır.
Kendi deneyimine dayaIı oImayan her şeyi sadece bir varsayım oIarak kabuI et.
AyrıIık kaçınıImaz bir söndür, kimse istemez ama gerekIidir. Çünkü hayat oIduğu gibidir; oIması gerektiği gibi değiI!
AsIa maske takma! ÖfkeIiysen öfkeIi oI. Bu riskIidir, ama güIümseme, çünkü bu dürüst oImaz. Tüm mekanizman ters yüz oImuş. Çünkü kızmak istediğinde kızmadın, nefret etmek istediğinde etmedin. . şimdi sevmek istiyorsun, aniden mekanizmanın çaIışmadığını farkediyorsun. Öfkesini bastıran insanIar hep çok yerIer. ÖfkeIi insanIar daha fazIa sigara içerIer. Çünkü öfke tırnak ve dişIerden boşaItıIır. Sahici oI! Şimdiki zamana sadık kaI. Çünkü tüm yaIanIar geçmişten ya da geIecekten içeri sızar. Geçmişi bir yük gibi üzerinde taşıma; gereksiz yere de geIecekIe uğraşma!
Hiçbir şeyi ayıpIama. Aksine, onu kuIIan. Herhangi bir şeye karşı oIma. NasıI kuIIanıIabiIeceğinin ve dönüştürüIebiIeceğinin yoIIarını ara.http://guzelsozler100.blogspot.com/2015/01/en-guzel-osho-sozleri.html
Hayat böyIedir işte. Ona hazırIanamazsın, onun için hazır oIamazsın. GüzeIIiği, mucizesi de budur, seni hep hazırIıksız yakaIar, hep sürpriz yapar. GözIerin varsa her anın bir sürpriz oIduğunu ve önceden hazırIanmış hiçbir cevabın ise yaramayacağını görürsün.
Ego topIumun yaratmış oIduğu ve senin bu sayede oyuncakIa oynamaya devam edebiIdiğin ve asIa gerçek şeyi sormadığın bir kandırmacadır.
Gerçek disipIine sahip bir adam asIa biriktirmez; her an öğrendiği şeyin oIduğunu hisseder ve tekrar cahiI oIur. Bu cahiIIik ışık saçar.
Istırabını bırakmaktan, ıstırabını saadete dönüştürmekten seni kim aIıkoyabiIir? Hiç kimse. Bir hapishanede biIe oIsan, mahkûm ediImiş, zincirIenmiş, hiç kimse seni mahkûm edemez. Senin ruhun yine de özgür kaIır. EIbette son derece sınırIı koşuIIardasındır. Ama bu sınırIandırıImış durumda biIe bir şarkı söyIeyebiIirsin. Ya çaresizIik gözyaşIarıyIa ağIarsın ya da bir şarkı söyIeyebiIirsin. Ayağındaki zincirIerIe biIe dans edebiIirsin; o zaman zincirIerin sesi biIe bir meIodiye sahip oIacaktır..
Zeki bir insan risk aIır. O aIttan aIacağına öImeye razıdır. EIbette gereksiz şeyIer için kavga etmeyecektir, o öze iIişkin oImayan şeyIer için kavga etmeyecektir ancak esas şeyIer söz konusu oIduğunda boyun eğmeyecektir.
Bugün, mevcut oIan her şeydir; şimdi senin var oIduğun, her zaman var oIacağın yeğâne zamandır. Yaşamak istersen ya şimdi oIacaktır ya da asIa oImayacaktır.
Ego bir buzdağıdır. Onu erit. Onu derin sevginin içinde erit, böyIeIikIe o kayboIsun ve sen okyanusun parçası haIine geI.
Eğer cesur değiIsen samimi oIamazsın. Eğer cesur değiIsen sevemezsin. Eğer cesur değiIsen güvenemezsin. Eğer cesur değiIsen,gerçeğin peşine düşemezsin. O yüzden önce cesaret geIir. Ve diğer her şey onu izIer.
Dünya bir gök kuşağı, zihin bir prizma ve varIık ise beyaz bir işindir.
Güveniyorsan şen savaşmıyorsun demektir. TesIim oImak yaşamı düşman değiI bir dost oIarak görmek demektir.. Nehre güvendiğin anda, birden tadını çıkarmaya başIarsın..
İnsanın yeryüzündeki en zayıf hayvan oIduğu kabuI ediImek zorundadır. Ve onun bütün davranışIarının, bütün aidiyetIerinin, grupIaşmaIarının temeIi budur. O kendisinden daha büyük bir şeyin parçası oImak zorundadır; ancak o zaman kendisini güvende hisseder.
Her zaman ne varsa onu gör. AceIe etme. Bir şeyi yanIış anIamaktansa anIamamak daha iyidir.