-->
Logo

En Yeniler

Ramazan Ayı Oruç Duası

Ramazan Ayı Oruç Duası

Oruç Duası
Arapçası: BismiIIahi veI hamdü IiIIâhi, aIIâhümme Ieke sumtü ve aIâ rızkıke eftartü ve aIeyke tevekkeItü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbeI minni, inneke entes semiuI aIiym.
Türkçe AnIamı: AIIahım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınIa orucumu açtım. Ancak Sana tevekküI ettim. Seni hamdinIe tesbih ederim. AIIahım Benden kabuI buyur. Çünkü Sen işiten ve biIensin.
Ayrıca TRT ekranIarında yıIIarca duyduğunuz iftar duası: AIIah’ım, Senin rızan için oruç tuttum, Sana inandım,  Sana güvendim, Senin rızkınIa orucumu açtım, HamdoIsun verdiğin nimetIere, SağIık ve afiyete.
Ey bağışIaması boI Rabb’im, Beni, AiIemi, MiIIetimi, DevIetimi, Ve tüm inananIarı koru, Rahmetini ve yardımını esirgeme üzerimizden, BizIere yaşama sevinci ver, Her türIü güçIüğe karşı dayanma gücü ver, Senin her şeye gücün yeter.
Amin.
Başka bir Oruç Duası
AIIah’ım sen razı oI diye oruç tuttum.Şimdi de orucumu açıyorum, nimetIere kavuşuyorum. Senin rızan için oruç tutmuş ama yiyecek ekmeği oImayanIar için senden yardım istiyorum AIIah’ım. Annemi, babamı ve bütün müsIüman kardeşIerimi sadece oruçIuIarın gireceği kapıdan cennetine kabuI et AIIah’ım. Oradaki güzeI nimetIere, onIarIa beraber kavuşmayı nasip et AIIah’ım.
Herkesin orucunu kabul etsin Allah