NASA’nın açıklamasına rağmen karşıt ve biraz da korkunç iddialara sahip olan bilim insanları da var.
Ve bu isimlerin başında ünlü astronom Dr. Dyomin Damir Zakharovich geliyor.
Zakharovich, asteroidin Dünyamıza çarpma ihtimalinin NASA’nın belirttiği kadar düşük değil, aksine yüksek olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini düşünüyor.
Zakharovich’in iddiasına göre 2016 WF9, uzayın derinliklerinden gelen bir asteroid değil ve Güneş Sistemi’nde yer alan ve henüz tam olarak açıklanamayan bir gezegenden geliyor.
Nibiru veya Planet X olarak adlandırılan bu gizemli gezegenin, Dünya’da yaşanan birçok afetin de sebebi olduğu düşünülüyor.
Bunun sebebi ise Nibiru'nun düzensiz bir gezegen oluşu. Güneş Sistemi'nde 1000 yıldan fazladır bulunduğu tahmin edilen Nibiru'nun yer çekimindeki etki, Güneş Sistemimizden geçerken diğer gezegenleri de olumsuz şekilde etkilemekte.
İç katmanlarında çok yoğun bir enerji akışı olan Nibiru gezegeni, Dünyamıza yaklaştıkça çekirdek akışını bozabilecek kadar yüksek çekime sahip.
1996 yılından beri Dünya’ya yaklaşmaya başlayan Nibiru, o yıldan beri meydana gelen depremlerin ve diğer doğal afetlerin de sebebi olabilir.
İşte Dr. Zakharovich de, söz konusu asteroidin Nibiru'dan geldiğini ve NASA'nın dediğinin aksine Dünya'nın yakınından geçmeyerek direkt olarak gezegenimize çarpacağını savunmakta.
"NASA başından beri yalan söylüyor. Elimizde veriler var ve bu verileri incelediğimizde, WF9'un Nibiru'dan geldiğini ve gezegenimize çarpacağını görüyoruz. Bu konudan NASA'nın da haberi var. Hatta çarpmanın ne zaman ve nereye olacağını da biliyor olabilirler. Asteroidden kurtulabilir miyiz bilemiyorum ancak bu, Nibiru'nun bize vereceği zararlardan sadece biri olacak. Büyük bir tehlike içindeyiz."
Dünyamıza asteroid çarpmasının düşük bir ihtimal olduğunu düşünen diğer yetkililer, en büyük yardımcımızın da Jüpiter gezegeni olduğunu düşünüyor.
Çünkü Jüpiter, sahip olduğu çekim etkisi sebebiyle Güneş Sisteminin için adeta bir koruyucusu görevinde.
Peki, ama sahiden öyle mi?
Her ne kadar Jüpiter etkisi sebebiyle birçok asteroidi Güneş Sisteminden uzak tutsa da, bazı durumlarda bunu yapamayabilir.
Örneğin, kendi elips yörüngesinde döndüğü esnada Jüpiter yörüngenin diğer tarafındayken asteroidler Güneş Sistemine girebilir ve gezegenlerle çarpışabilir.
Jüpiter sahip olduğu çekim etkisiyle paratoner görevi görüyor, doğrudur.
Lakin unutmayalım ki 1770 yılında Dünya’ya en yakın geçen asteroid olan Lexell’s Comet kuyrukluyıldızını o çekmiş ve bu yakınlaşmanın sebebi olmuştu.
Başta da dediğimiz gibi, 66 milyon yıl önceki çarpışmalardan da gezegenimizi koruyamamıştı.
Tüm bu iddia ve bilgilerden sonra, bu asteroidin Dünyamıza çarpacağına bizler de inanmıyoruz, inanmak istemiyoruz.
Fakat, son dönemde artan Mars’ta kolonileşme ve diğer uzay çalışmalarından sonra, Dünyamız ve barındırdığı tehlikelerle alakalı daha net ve açık bilgileri mutlulukla karşılayacağımızı ifade ediyoruz.