-->
Logo

En Yeniler

Hastane Önünde İncir Ağacı hikayesi

Güzel Sözler

Hastane Önünde İncir Ağacı
Komşu kızı ile beşik kertmesi olan bir genç askerde vereme yakalanır. Hava değişimi olarak Yozgat'a (Akdağmadeni) gelir. Sözlüsünün ailesi gence kızlarını göstermek istemez. Genç tedavi için İstanbul'da hastaneye yatar, pencereden gördüğü incir ağacından aldığı ilhamla aşağıdaki türküyü söyler.Yakalandığı amansız hastalıktan kurtarılamayarak hastanede ölür. Ailesi cenazesini Yozgat'a getiremez., İstanbul'da kalır.


HASTANE ÖNÜNDE İNCİR AĞACI

Hastane önünde incir ağacı
Doktor bulamadı bana ilacı
Baş tabib geliyo zehirden acı

Garip kaldım yüreğime dert oldu
Ellerin vatanı bana yurt oldu
Mezarımı kazın bayıra düze

Benden selam söyleyin sevdiğim gıza
Başına koysun, karalar bağlasın
Gurbet elde kaldım diye ağlasın 


Dini Sözler

Güzel Sözler


 
Ameller niyetlere göre değer kazanır. Hz. Muhammed
 
 
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez demiş Mevlana. Sen ki parlayan bir güneşsin insanoğlu bu gam bu kibir niye?
 
 
Gamdan kibirden uzak tutun gönlünüzü, onlar ki iğne ucu kadar girdi mi insan kalbine iğne ucu kadar iyi niyet bırakmaz barındığı yerde.
 
 
Cevahir var iken pul neye yarar, aczini bilmeyen kul neye yarar, herkes bir yol tutturmuş gidiyor da Mevla’ya varmayan yol neye yarar…
 
 
Cevizi kırıp özüne inmeyen, bütün cevizi kabuk zanneder.
 
 
Kalbiniz iman dolsun, diliniz Kur’an okusun. Rabbim böyle günlerde yanınızda şefaatçiniz olsun. Dualarınız kabul, her gününüz Cuma gibi olsun.
 
 
Allah’a inananlar bilirler ki ahret hayatı bizler içindir. Sınavlarımızı en güzel şekilde tamamlamayı nasip etsin Rabbim İnşallah.
 
 
Her şeyin başı olduğu gibi sonu da var. O’ndan geldik, O’na gideceğiz. Onunla başladık, Onunla sona ereceğiz.
 
 
Her şeyin hakkını ver ey insanoğlu. İnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanmaya yüz tutarsın.
 
dini sözler, dini mesajlar
 
Dini sözler ile cuma günleri müminlere mesajlar atabilirsiniz. Ayrıca dini mesajları sosyal medya da da paylaşabilirsiniz.
 
 
İslamiyet güneş gibidir üflemekle sönmez, gündüz gibidir göz yumunca gece olmaz.
 
 
Zaman akıp giden bir nehre benzetilir. Akıntıya kapılırken neleri doğru yaptığın neleri yanlış yaptığın çok önemlidir. Doğrular Ahirette cennetin, yanlışlar ise cehennemindir. Akıntıya kapılacağın zaman suyun karanlığına, gönlünün ışığını ver ki nehir seni sürüklerken dümen sende kalsın.
 
 
Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir demiş Tirmizi, hayır yapanı yahut buna vesile olanı Rabbim mükâfatsız bırakmaz.
 
 
İman yetmiş küsur derecedir. En üstün geleni La ilahe illallah sözüdür, en düşük geleni ise rahatsızlık veren herhangi bir şeyi yerden kaldırmaktır. Hayâ da imandan gelir, imandandır.
 
 
Hiç kimse kendisi için istediğini mümin kardeşi için istemedikçe tam iman etmiş sayılmaz.
 
 
Mümin bir kula tebessüm etmek sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırmak da sadakadır. Yolunu bulamayana, kaybettiği yolu göstermek sadakadır. Yoldaki engelleri kaldırmak da sadakadır. Bu kadar güzel bir dine sahipken bu kibir gurur kimi onurlandırır?
 
 
Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür, iyilik ise cennete. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddık diye anılır. Yalan ve yalancılık kötülüğe götürür, kötülük ise cehenneme.  Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzab diye anılır.
 
 
İnsanı helak eden bu yedi durumdan kendinizi sakının. Allah’a şirk koşmak, büyü, faiz yemek, savaştan kaçmak, namuslu kadın ve kızlara dil uzatmak, cana kıymak, yetim malını yemek. Kim ki bu durumların içine girer, Allah onu helak eder.
 
 
Üç dua vardır ki bunlar şüphesiz Allah katında kabul edilir; mazlumun duası, misafirin duası, babanın çocuğuna duası.

resimli sözler :(

Güzel Sözler


tumblr söz resimlerisayfamızı inceleyerek sosyal medya hesaplarınızda arkadaş çevreniz ile kapak sözler paylaşabilirsiniz. Sayfamızda kapak sözler, kapak sözler resimli ve resimli kapak sözler yazılı resimleri bulabilirsiniz.